تحقیق و پژوهش نقش حجاب در استحکام خانواده و تربیت فرزندان

تحقیق و پژوهش نقش حجاب در استحکام خانواده و تربیت فرزندان تحقیق و پژوهش نقش حجاب در استحکام خانواده و تربیت فرزندان

دسته : معارف اسلامی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 109 KB

تعداد صفحات : 35

بازدیدها : 330

برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق

مبلغ : 5000 تومان

خرید این فایل

این تحقیق در مورد نقش حجاب در استحکام خانواده و تربیت فرزندان در 35 صفحه در قالب ورد و قابل ویرایش می باشد و شامل مقدمهتعریف حجاباثار حجاب و

این تحقیق در مورد "نقش حجاب در استحکام خانواده و تربیت فرزندان" در 35 صفحه در قالب ورد و قابل ویرایش می باشد و شامل مقدمه،تعریف حجاب،اثار حجاب و عفاف،اثار حجاب زن در خانواده، نقش حجاب در تربیت فرزندان و مقدمه می باشد.و دارای عناوین زیر می باشد:

 فهرست

مقدمه. 2

حجاب... 3

نقش پدر و مادر در تربیت فرزند. 3

ابعاد مختلف تربیت... 6

تربیت جسمانی.. 6

تربیت دینی واخلاقی.. 7

تربیت عاطفی.. 11

تربیت جنسی.. 11

نتیجه گیری: 13

تاثیر خانواده بر حجاب فرزندان.. 17

نقش خانواده حجاب و عفاف در خانواده 18

راهکارهایی برای فرهنگ سازی عفاف و حجاب در جامعه. 20

آثار حجاب وعفاف... 21

آثار فردی حجاب... 21

توفیق معنوی.. 21

حفظ کرامت وشخصیت والای زن.. 21

پاسداری از امنیت زن.. 22

آثار حجاب در خانواده 22

آثار اجتماعی حجاب... 22

کاهش مفاسد. 22

مبارزه با تهاجم فرهنگی.. 22

توسعه فرهنگ حجاب در جامعه. 30

نقش الگوی خانواده 31

منابع: 33

=========================

مقدمه

 خانواده  مهم ‌ترین رکن ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه است وباور به عفت دینی و حجاب اسلامی باید از درون خانواده و از سوی اعضای آن به نسل آینده آموزش داده شود. نقش خانواده در قالب پرورش مبانی دینی و تحکیم آن در فرزندان می تواند عاملی اساسی در توسعه فرهنگ پوشش در جامعه  باشد. دراین نوشتار به آسیب شناسی نحوه پوشش وحجاب در روابط خانواده می پردازیم.دراین تحقیق برخی از وظایف مهم مادر و پدر در این زمان با توجه به آیات و روایات و یافته های علمی بیان شده است.اینپژوهش نیزبه بررسی وبیان نقش مهم مادر درتربیت فرزند دردوران بارداری می پردازد، زیرا فرزند انسان هرچند آدمی زاده متولد می شود، اما انساننیست. تنها به واسطه ی تربیت است که خواهد توانست استعدادهای بالقوه ی وجودش را به فعلیت برساند و در مسیر رشد و تکامل گام بردارد.

 کوچک ترین واحد اجتماع و مؤثرترین آن، خانواده است. جامعه ای که بر اساس تعامل و تفاهم ایجاد می شود، هدف ها و دغدغه های مشترک دارد. سلیقه های گوناگون یا تفاوت های فردی و جنسیتی، زمینه برخوردها و واکنش های منفی را فراهم می سازد، ولی از خانواده می توان با عنوان مقدس «ناموس شخصی» یاد کرد.

حجاب

حجاب در لغت به معنای مانع، پرده و پوشش آمده است.1 استعمال این کلمه، بیش‌تر به معنی پرده است.2 این کلمه از آن جهت مفهوم پوشش می‌دهد که پرده، وسیله‌ی پوشش است، ولی هر پوششی حجاب نیست؛ بلکه آن پوششی حجاب نامیده می‌شود که از طریق پشت پرده واقع شدن صورت گیرد.3حجاب، به معنای پوشش اسلامی بانوان، دارای دو بعد ایجابی و سلبی است. بعد ایجابی آن، وجوب پوشش بدن و بعد سلبی آن، جرم بودن خودنمایی به نامحرم است؛ و این دو بعد باید در کنار یکدیگر باشد تا حجاب اسلامی محقق شود؛ گاهی ممکن است بعد اول باشد، ولی بعد دوم نباشد، در این صورت نمی‌توان گفت که حجاب اسلامی محقق شده است. کیفیت نقش های متقابل و شیوه اثرگذاری و اثرپذیری اعضای خانواده در مبحث فرد و خانواده از اهمیت زیادی برخوردار است و میزان موفقیت تک تک افراد، به میزان اثرگذاری و اثرپذیری آنان بستگی دارد. خانواده در شکل گیری شخصیت افراد نقش فراوانی دارد. شناخت خانواده و نقش های آن و چگونگی ارتقای روابط مناسب اعضای خانواده و بررسی حقوق متقابل و میزان اثرپذیری و اثرگذاری آنان، زمینه برنامه ریزی درست فرهنگی را برای مسئولان فرهنگی اعم از بخش خصوصی و دولتی فراهم می کند.

نقش پدر و مادر در تربیت فرزند

 خانواده، اولین جایی است که شخصیت انسان شکل می گیرد و اولین الگوی حجاب یا بدحجابی، والدین هستند. اگر والدین به پوشش مناسب اهمیت بدهند و خود را به گوهر حجاب و حیا آراسته نمایند، فرزند نیز از آنها نمونه برداری خواهد کرد. اگر والدین، آموزش صحیح فرهنگ حجاب را سرلوحه تعامل خود با فرزندان قرار دهند و محجبه و باحیا بودن را در درون او نهادینه کنند، او در جوانی تحت تاثیر بدحجاب ها، پوشش خود را تغییر نمی دهد.

  خانواده از زیربنایی­ ترین و مهمترین نهادهای اجتماع به شمار می­رود که افراد در آن به مهارتهایی که لازمه­ ی ورود به اجتماع است دست پیدا می­کنند؛ از نظر اسلام هیچ بنیانی نزد خداوند دوست­داشتنی­ تر از ازدواج که مرحله­ ای برای تشکیل خانواده است وجود ندارد. خانواده از منظر اسلام بر اساس مهربانی­ ها شکل می­گیرد و رابطه افراد در آن رقابتی نیست، بلکه رفاقتی و صمیمانه است

خانواده به عنوان اولین کانونی که فرد در آن قرار می‌گیرد دارای اهمیت شایان توجهی است. اولین تأثیرات محیطی که فرد دریافت می‌کند از محیط خانواده است و حتی تأثیرپذیری فرد از سایر محیطها می‌تواند نشأت گرفته از همین محیط خانواده باشد. خانواده پایه گذار بخش مهمی از سرنوشت انسان است و در تعیین سبک و خط مشی

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید